Wandelgroep

ATB WANDELGROEP "DE DIKKE VOETEN"

Indien je geen kilometervreter bent, maar een aangename recreatieve wandeling je meer aanspreekt, dan zijn onze natuurvriendenwandelingen hetgeen je zoekt. Onze wandelactiviteiten, waaraan elk ATB-lid kan deelnemen, trachten een zo geslaagd mogelijke koppeling te maken tussen een sportieve vrijetijdsbesteding en een bewust milieu beleven.

In de maanden mei en juni wordt er in aangename vriendenkring elke vrijdagavond gewandeld in het Vaartland. Enkele van de mooiste stukjes van ons land, de kuststreek en de Ardennen, worden 2 à 3 maal per jaar bezocht tijdens onze wandelweekends. We verblijven dan in één van onze natuurvriendenhuizen; hier geen grote luxe maar evenmin een armoedig optrekje. Als Natuurvrienden kennen we het juiste evenwicht.

Eénmaal per maand trekken we erop uit voor een zondagnamiddagwandeling. Een wandeling die in de winter niet over een te grote afstand moet voeren en niet te ver weg is van onze thuisgemeente. Naarmate het zonnetje terug meer van zich laat spreken, zullen we verdere oorden opzoeken en grotere afstanden trachten af te leggen. Meestal kunnen kinderwagens mee op de gekozen trajecten met afstanden van zes maximum negen kilometer.

Een culturele stadswandeling met een professionele gids voert ons éénmaal per jaar naar steden zoals Brussel, Brugge, Mechelen, Sint Truiden ... voor een museumbezoek, een geschiedkundige en/of folkloristische benadering.

Natuurlijk is er nog de Hoge Venentocht die, en het dient onderstreept, bij ons steeds familiegebeurtenissen zijn.

Ook tijdens de door ATB georganiseerde reizen is er ruimschoots aandacht voor het wandelgebeuren.

Je merkt het: we hebben een uitgebreid wandelgamma aan te bieden.
Raadpleeg de agenda voor al onze wandelactiviteiten.

Info via Louis Schaerlaecken: 03/886.50.76 of  Albert Op de Beeck: 0477/28.67.49.

Wandelen_01.JPG

ZONDAGNAMIDDAGWANDELINGEN

Zondag 15 oktober 2017

Het Gestelpad te Gestel (Berlaar)
 
Bijeenkomst 13h00 aan Café Den Hardy, L. Denayerplaats 23 (markt) Willebroek*, carpooling mogelijk.
 
Vertrekpunt en parkeerplaats Lambertusplaats 1 te 2590 Gestel (Berlaar). Deze 8 km lange wandeling verloopt voor een groot deel op onverharde wegjes in een heuvelend landschap. Bij regenweer kan het parcours er drassig bijliggen.


Zondag 26 november 2017

Begeleid bezoek Parkbegraafplaats Schoonselhof te Wilrijk (Antwerpen)
 
Bijeenkomst 13h00 aan Café Den Hardy, L. Denayerplaats 23 (markt) Willebroek*, carpooling mogelijk.
 
We worden er tegen 13h30 verwacht voor een algemene eerste kennismaking. De rondleiding start aan de hoofdingang van de begraafplaats, kruispunt Sint Bernardsesteenweg / Krijgsbaan te Hoboken (eindpunt tram 10). Er is ruime parkeergelegenheid aan de overzijde van de hoofdingang van de begraafplaats. Duur van de rondleiding +/- 2.30 uur. De kostprijs van € 95,00 wordt gedeeld door het aantal deelnemers. Maximum 25 personen. Noteer dat er geen sanitaire voorzieningen zijn op de begraafplaats!


Zondag 17 december 2017

Wandelen tussen Veert en Vliet te Schelle

Bijeenkomst 13h00 aan Café Den Hardy, L. Denayerplaats 23 (markt) Willebroek*, carpooling mogelijk.

Vertrekpunt en parkeerplaats aan de veerdienst Schelle – Wintam ter hoogte van Tolhuisstraat 253 te 2627 Schelle. Deze 8 km lange wandeling verloopt voor een deel op onverharde wegjes en bij regenweer kan het parcours er drassig bijliggen


Toekomstige wandelingen.
- 7 januari             Worstenbroodwandeling                    6 km
- 4 februari            Langs donk en kooi te Berlare          8,5 km
- 18 maart             Mechelse Dijlewandeling                   7,5 km
- 22 april                Polderwandeling te Hoboken            7,5 km
- 6 mei                    Tuinwijk te Watermaal-Bosvoorde + Zoniënwoud (wordt nog gepland)
-  in juni                 Geleid bezoek “Legermuseum” te Brussel 1 ½ uur + kleine wandeling Jubelpark
 
Opgelet er kunnen nog wijzingen aangebracht worden, raadpleeg daarom steeds onze kalender.
               
Enkele bijkomende opmerkingen aangaande de zondagnamiddagwandelingen van "De Dikke Voeten".

*Bijeenkomst voor de wandelingen:  in of ter hoogte van Café Den Hardy, L. De Naeyerplaats 23 (markt) Willebroek. Indien geen parkeerplaats op de markt (kermis, feesten...) komen wij bijeen in de Schoolweg ter hoogte van het wegje naast het Volkshuis.
Info wandelingen bij Albert Op de Beeck via 0477/28.67.49 of albertopdebeeck@hotmail.com.

Inschrijven voor een wandeling is meestal niet nodig. Daar iedereen vrij is om mee te komen wandelen, kan op voorhand niet gezegd worden met hoeveel we gaan zijn. Bij slecht weer is de opkomst meestal lager dan bij goed weer.

Al enkele malen is de vraag gesteld of niet-ATB leden ook mogen deelnemen. In principe kan dit maar uiteraard is dan onze wandelverzekering voor hen niet geldig.

De wandelaars wandelen kosten delend. Dus iedereen betaalt zijn inkomgeld voor een museum zelf maar gemeenschappelijke kosten zoals een gids worden gedeeld door het aantal deelnemers. Als kindvriendelijke organisatie worden kinderen tot en met 15 jaar niet meegeteld.

Carpooling berust op vrijwillige basis, de chauffeur van de carpoolende wagen is vrij om een vergoeding te vragen.