Wandelgroep

ATB WANDELGROEP "DE DIKKE VOETEN"

Indien je geen kilometervreter bent, maar een aangename recreatieve wandeling je meer aanspreekt, dan zijn onze natuurvriendenwandelingen hetgeen je zoekt. Onze wandelactiviteiten, waaraan elk ATB-lid kan deelnemen, trachten een zo geslaagd mogelijke koppeling te maken tussen een sportieve vrijetijdsbesteding en een bewust milieu beleven.

Meedoen kan door je lidmaatschapsbijdrage te betalen. Dit lidmaatschap geeft ook recht op deelname aan alle activiteiten van ATB De Natuurvrienden Willebroek.

In de maanden mei en juni wordt er in aangename vriendenkring elke vrijdagavond gewandeld in het Vaartland.

Eénmaal per maand trekken we erop uit voor een zondagnamiddagwandeling. Een wandeling die in de winter niet over een te grote afstand moet voeren en niet te ver weg is van onze thuisgemeente. Naarmate het zonnetje terug meer van zich laat spreken, zullen we verdere oorden opzoeken en grotere afstanden trachten af te leggen. Meestal kunnen kinderwagens mee op de gekozen trajecten met afstanden van zes maximum negen kilometer.

Een culturele stadswandeling met een professionele gids voert ons éénmaal per jaar naar steden zoals Brussel, Brugge, Mechelen, Sint Truiden ... voor een museumbezoek, een geschiedkundige en/of folkloristische benadering.

Enkele van de mooiste stukjes van ons land, de kuststreek en de Ardennen, worden een paar maal per jaar bezocht tijdens onze wandelweekends. Hier verblijven we in in een hotelletje of mutualiteitshome.

Natuurlijk is er nog de Hoge Venentocht die, en het dient onderstreept, bij ons steeds familiegebeurtenissen zijn. We verblijven dan in één van onze natuurvriendenhuizen; hier geen grote luxe maar evenmin een armoedig optrekje. Als Natuurvrienden kennen we het juiste evenwicht.

Ook tijdens de door ATB georganiseerde reizen is er ruimschoots aandacht voor het wandelgebeuren.

Je merkt het: we hebben een uitgebreid wandelgamma aan te bieden.

Raadpleeg de agenda voor al onze wandelactiviteiten.

Info via Louis Schaerlaecken: 03/886.50.76 of  Albert Op de Beeck: 0477/28.67.49.

Wandelen_01.JPG

  

Enkele bijkomende opmerkingen aangaande de zondagnamiddagwandelingen van "De Dikke Voeten".

*Bijeenkomst voor de wandelingen:  in of ter hoogte van Café Den Hardy, L. De Naeyerplaats 23 (markt) Willebroek. Indien geen parkeerplaats op de markt (kermis, feesten...) komen wij bijeen in de Schoolweg ter hoogte van het wegje naast het Volkshuis.
Info wandelingen bij Albert Op de Beeck via 0477/28.67.49 of albertopdebeeck@hotmail.com.

Inschrijven voor een wandeling is meestal niet nodig. Daar iedereen vrij is om mee te komen wandelen, kan op voorhand niet gezegd worden met hoeveel we gaan zijn. Bij slecht weer is de opkomst meestal lager dan bij goed weer.

Al enkele malen is de vraag gesteld of niet-ATB leden ook mogen deelnemen. In principe kan dit maar uiteraard is dan onze wandelverzekering voor hen niet geldig.

De wandelaars wandelen kosten delend. Dus iedereen betaalt zijn inkomgeld voor een museum zelf maar gemeenschappelijke kosten zoals een gids worden gedeeld door het aantal deelnemers. Als kindvriendelijke organisatie worden kinderen tot en met 15 jaar niet meegeteld.

Carpooling berust op vrijwillige basis, de chauffeur van de carpoolende wagen is vrij om een vergoeding te vragen.